Navigácia

  • "Čítajme si..."2023

    Celoslovenský detský čitateľský maratón

    V týždni od 22.5.2023 do 26.5.2023 sme sa zapojili do projektu Čítajme si, ktorý organizuje Linka detskej istoty. Žiaci sa tak na malý moment preniesli do tajov modrej a žltej lokomotívy, do ríše ohromujúcich zvierat, či krátkych poučných príbehov pre pohladenie duše. Rozvojom čitateľskej gramotnosti sa rozvíja aj osobnosť dieťaťa, jeho tvorivosť, reč i slovná zásoba. Ďakujeme p. učiteľke Lucke za vedenie žiakov náučným projektom.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Stretnutie so zák. zástupcami a rozlúčka s piatakmi

    Váž. zák. zástupcovia,

    9. júna 2023 o 12,30 hod. Vás pozývame na spoločné stretnutie pred ukončením šk. roka. V tento deň sa zároveň spoločne rozlúčime s našimi piatakmi, ktorí nás opúšťajú. Čaká ich nová cesta a my sa spoločne s Vami chceme s nimi podeliť o zažité skúsenosti a zážitky v kaštieli.

    Váž. zák. zástupcovia, veríme, že ani jedno dieťa nezostane v tento deň bez Vás. 

    Tešíme sa na Vás.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS 

  • Májové sladké prekvapenie

    Ďakujeme Cukrárni " Koláčiky od Veve" v Nitre.

    "Koláčiky od Veve" preniesli májové sladké pokušenie medzi nás všetkých v kaštieli. Ďakujeme v mene všetkých detí aj zamestnancov za milé prekvapenie. Cukrárni Veve želáme pekné dni, nech sa im darí v zdraví a s láskou pripravovať dobroty. ĎAKUJEME.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Májové poďakovanie

    "Deň matiek" 14.máj 2023

    ​​​​​​​Májová nedeľa patrila všetkým mamám...sú okamihy, kedy nevieme vyjadriť vďaku slovami. Vravíme očami, dávame lásku a vďaku najavo svojimi činmi, svojim správaním. Je vzácnosťou darovať a zároveň byť obdarovaný. Je vzácnosťou byť ľudským a ľudskosť odovzdávať. Neďakujeme len v májovú nedeľu. Každý deň je dar, a preto spoločne nezabúdajme každý deň ďakovať tým, ktorých máme radi, a ktorí majú radi nás.

    Priateľom kaštieľa želáme pekné májové dni.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS   

  • Pochovali sme Morenu, postavili sme MÁJ

    27. apríl 2023

    27. apríla 2023 sme v kaštieli prežili opäť príjemné popoludnie s deťmi, ale aj s priateľmi kaštieľa. Žili sme príjemným okamihom spojeným s tradíciami. Vynášali a "pochovali" sme Morenu a postavili sme kynecký MÁJ. Spievali sme, hodovali, tešili sme sa. Za prípravu detí ďakujem p. učiteľovi Jankovi a p. vychovávateľke Janke, aj ostatným kolegom. Naši priatelia obdarili naše deťúrence športovou výbavou, ale aj inými dobrotami - ovocie, sladké pokušenie. ĎAKUJEME zo srdca.

    Milí priatelia kaštieľa...prichádza MÁJ - "lásky čas". Želáme Vám všetkým, aby ste sa vedeli smiať, aby ste zvládali každý deň s ľudskosťou a láskou. Majme okolo seba priateľov, blízkych, rodiny, s ktorými je svet krajší.  

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

    Foto viď. Fotoalbum

     

  • Keď Vám chce niekto priniesť radosť len tak...

    ...ďakujeme...

    17. apríla 2023 zazvonili "priatelia" kaštieľa na našich dverách. Je milé, ak vôbec nečakáte a niekto Vám prinesie radosť len tak. A ešte k tomu to tak výborne chutí. Ďakujeme tete Zuzke a ujovi Viktorovi.

  • Veľkonočné sponzorské prekvapenie

    ĎAKUJEME spoločnosti Tesco

    V mene všetkých detí v LVS Nitra ďakujeme srdečne za veľkonočné sponzorské prekvapenie spoločnosti Tesco. Bohaté veľkonočné balíčky urobili radosť deťom v LVS. Neodovzdávali sme ich len tak. Vďaka p. učiteľke Lucke sme mali zážitkovú aktivitu spojenú s medzipredmetovými vzťahmi. Rozprávali sme sa o tradíciách, zhotovili sme si "malé šibáky", naši chlapci vyšibali dievčatá a ženy a k tomu pridali pekné básne. 

    Ďakujeme aj p. učiteľke za pripravenú aktivitu a oslovenie sponzora. ĎAKUJEME. 

  • Veľkonočné prázdniny

    Milé deti, rodičia, priatelia kaštieľa,

    želáme Vám všetkým pokojné VEĽKONOČNÉ SVIATKY,

    nech máte dni plné zdravia, lásky, vzájomného porozumenia.

    Nech miesto, kdekoľvek ste, je naplnené vnútorným pokojom a radosťou.

    Milé deti, nezabudnite poliať svoje maminky, sestry, tetušky, kamarátky vodou,

    aby boli po celý rok zdravé.

    Užite si prázdniny s radosťou a s peknými zážitkami.

    Tešíme sa na Vás opäť 12. apríla 2023.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Rozprávkové vretienko v LVS

    30. marec 2023 s poéziou a prózou v čarovom kaštieli.

    "Rozprávkové vretienko" je dlhoročnou tradíciou v kaštieli, kedy sa deti prezentujú v poézii a v próze. Aj tento rok, práve 30. marec bol venovaný tejto tradícii. Naše deti sa pod vedením pedagógov dôsledne pripravovali. Pedagógom patrí veľká vďaka. V tichu, či nahlas trénovali dlhé hodiny, aby sa dnes postavili pred porotu a zdravo súťažili. A verte, milí rodičia a priatelia kaštieľa, bolo sa načo dívať so slzami v očiach, s úsmevom na tvárach, bolo čo počúvať. Sme nesmierne hrdí na to, ako naše "Vretienko" deti zvládli. A aj keď nemôžu byť víťazmi všetci, predsa len všetky deti boli odmenené potleskom, dobrotou a milými aktivitami. 

    Naši víťazi:

    1. miesto: Patrícia Dinková

    2. miesto: Roman Beňo

    3. miesto: Adam Dubík, Miloš Ágh

    Špeciálna cena: Jakub Dobrovodský, Samuel Škoda

    Víťazom gratulujeme, všetkým deťom veľmi tlieskame. Je úžasné počuť poéziu, či prózu z úst úžasných detí.

    Foto viď. Fotoalbum   

  • Deň učiteľov

    28. marec 2023

    Deň ako každý iný, deň predsa len iný. Deň, kedy sme sa zastavili a spoločne sme 28. marca 2023 oslavovali. Ako riaditeľka zariadenia som nesmierne hrdá na celý tím zamesnancov LVS, ktorí každým dňom i nocou vykonávajú mravenčiu prácu. Vnímajú neviditeľné, počúvajú nehovorené, s ľudským rozmerom pristupujú ku svojej práci, ktorú vnímame ako posolstvo. V tomto náročnom období sa nezabúdajú usmievať.

    Moje poďakovanie patrí všetkým učiteľom, vychovávateľom, psychologičke, soc,-zdr. sestre aj pomocným vychovávateľom za denno dennú i nočnú mravečniu prácu s deťmi, ktoré nielen vychovávajú, vzdelávajú, ale sú pre deti veľkou oporou a vytvárajú podmienky bezpečia, istoty a dôvery.

    Moje poďakovanie patrí aj všetkým ostatným prevádzkovým zamestnancom, bez ktorých by sanatórium nefungovalo.  

    Moje poďakovanie patrí rodičom a zákonným zástupcom detí za vzájomnú podporu a spoluprácu. Ku Dňu učiteľov zvlášť ďakujem Davidkovej a Jakubkovej maminke za milé prekvapenie pre deti aj dospelých.

    Moje poďakovanie patrí všetkým našim deťom za príjemný program a krásne darčeky v podobe slov, piesní, výtvarných a kreatívnych prác. Som na Vás všetkých veľmi hrdá. 

    Moje poďakovanie patrí riaditeľovi RÚŠS v Nitre, Ing. Jozefovi Porubskému, za milé slová pri príležitosti "Dňa učiteľov", za podporu, porozumenie a ľudskosť.

    Želám Vám všetkým pevné zdravie, šťastie, spokojnosť a lásku.

    Ďakujem zo srdca. Petra Vágová, riaditeľka LVS 

    Foto viď. Fotoalbum

  • Oznam pre rodičov/zák. zástupcov detí v LVS

    Váž. rodičia/zákonní zástupcovia, milé deti,

    blížia sa "Veľkonočné prázdniny". Termín prázdnin 06.04.-11.04.2023.

    Posledný deň vyučovania a odchodovka bude 05.04.2023od 10,00 hod. do 14,00 hod. konzultačný deň s tr. učiteľmi, vychovávateľmi, psychologičkou.

    Začiatok vyučovania a nástup do LVS je 12.04.2023 (streda) po 7,00 hod.

     

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Informácia k dotáciám na stravu od 1.5.2023

     

    Vážení rodičia,

     

    Od 01.5.2023 v zmysle §4 ods.3 písm. a) zákona č.544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR je možné dotáciu​​​​​​​ na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

     

    Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed
    • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed

    Ak máte záujem o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive, žiadosť o dotáciu na stravu (návratka)ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovaniaa to najneskôr v termíne do 14.4.2023. 

    V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravuaž kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

    V prípade ďalších informácii kontaktujte vedúcu ŠJ, tel.číslo 037/7419592.

     

    Príloha: Návratka-rodič

     

  • Karneval a pochovanie "KYNECKEJ BASY"

    ...fašiangové obdobie v kaštieli...február 2023

    V prostredí čarovného kaštieľa sme sa 15. februára 2023 preniesli do "karnevalovej rozprávky". Cez detské duše sme sa dokázali zastaviť v uponáhľanom svete a zažiť karnevalové popoludnie. Verte, bolo veselo. Smiali sme sa, šantili, súťažili, tlieskali. Radosti bolo veľa. A ako aj v rozprávke býva koniec, aj my sme túto chvíľu zavŕšili pekným koncom. Deti spoločne s dospelými nádhernou zážitkovou scénkou "pochovali kyneckú basu". A aj tento deň mal krásny koniec...lúčili sme sa so slovami...nech život života žijeme detskou dušou.

    Ďakujem zo srdca všetkým kolegom za prípravu a realizáciu.

    Ďakujem rodičom a  kolegom za kreativitu a karnevalové dobroty.

    Ďakujem priateľom kaštieľa za podporu a karnevalovú spoluúčasť.

    Krásne dni želám...PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

    Foto viď. Fotoalbum  

  • Pošta od srdca

    ...milé prekvapenie pre všetkých v kaštieli...

    Milí priatelia LVS Nitra, radi sa s Vami podelíme o milé prekvapenie, ktoré zavítalo opäť k nám, do nášho čarovného kaštieľa. Prišla k nám pošta od srdca. Milé slová od dieťaťa, krásne slová a balíček plný drobných prekvapení od nášho bývalého kolegu. A verte, tie slová v liste potešili nejedno naše srdiečko a vyčarili slzy v oku. Sme radi každý deň za milé a podporné slová všetkým priateľom kaštieľa.

    Majte všetci pekné dni.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS 

  • Poďakovanie

    ...prekvapenie pre deti ku zvládnutiu 1. polroka... 

    Dnes, 02.02.2022, zazvonil zvonček na našich "kaštieľskych" dverách. Otvorli sme a jedna mamička nášho dieťaťa s úsmevom na tvári nám podala prekvapenie pre všetky naše deti za úspešné zvládnutie 1. polroka. Ďakujeme zo srdca Jakubkovej maminke. Verte, aj takéto malé prekvapenie dokáže vniesť medzi zanietených ľudí do práce príjemný pocit. Želajme si, aby takýchto pocitov bolo stále viac a viac. ĎAKUJEME.

  • Oznam pre rodičov/zákonných zástupcov detí.

    Karneval 2023 a informácia o Jarných prázdninách 2023

    Váž. rodičia/zákonní zástupcovia,

    dňa 15.02.2023 sa v priestoroch nášho kaštieľa deti aj dospelí premenia na rôzne masky. Náš tradičný KARNEVAL prinesie opäť do kaštieľa radosť, úsmev, zábavu. Prosíme Vás, ak máte záujem a možnosti, aby ste si s deťmi postupne pripravovali masky. Vlastná tvorivosť a nápaditosť je vítaná. Na prípravách sa budú podieľať aj naši vychovávatelia. Ďakujeme za spoluprácu a podporu našich aktivít.

     

    Informácia o Jarných prádninách:

    JARNÉ PRÁZDNINY: 20.02.2023 - 24.02.2023

    - posledný deň vyučovania 17.02.2023

    - prvý deň vyučovania 27.02.2023

  • Želanie LVS

    Vianoce 2022

    Deťom, zákonným zástupcom detí z LVS, kolegom LVS, vzácnym priateľom LVS v Nitre,      zriaďovateľovi, partnerským školským zariadeniam a ostatným inštitúciám  z úprimného srdca ďakujem za vzájomnú pomoc, podporu a spoluprácu počas roka 2022.

    Želám Vám všetkým dni plné zdravia, lásky, spokojnosti a vzájomného porozumenia. 

    Teším sa na Vás všetkých v roku 2023.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS v Nitre

  • Priateľská návšteva v LVS

    12. december 2022

    Adventné obdobie a blížiace sa vianočné sviatky prinášajú medzi ľudí rôzne emócie. Sme veľmi radi, že nás v kaštieli navštívili "naši priatelia", ktorí sa dokázali zastaviť v uponáhľanom čase, chceli s nami stráviť príjemný podvečer s vianočným nádychom. Ďakujeme všetkým "priateľom" za dary a prekvapenia, ktoré priniesli medzi nás. Naše deti obdarili návštevu krásnym vystúpením. Ďakujem deťom a kolegom za prípravu a vedenie detí. Som vďačná za priateľstvo, za úprimný úsmev na tvári.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

  • Sme hrdí na naše deti...

    Naše deti sa 7. decembra 2022 zúčastnili "Prehliadky tvorivosti" špeciálnych škôl a školských zariadení, ktorú organizuje SŠI Červeňova v Nitre. Dopoľudňajšie čarovné podujatie s nádychom vianočného obdobia sa nieslo v myšlienke "Návrat vzácnych chvíľ". Deti z LVS - Paťka, Danka, Dávidko st., Dávidko ml., Dominik, Marcel, Tobias aktívnym tanečným vystúpením zožali obrovský aplauz. Ďakujem im za krásnu reprezentáciu nášho LVS, ďakujem p. učiteľke Katke za prípravu detí, ďakujem ostatným našim deťom v hľadisku za príjemnú podporu a zvládnutie dopoľudnia s vysoko slušným, príjemným a radostným správaním. Ďakujem kolegom za spoluúčasť. "Som na Vás všetkých hrdá, že ste súčasťou môjho nielen pracovného života".

    Je vzácnosťou vedieť sa zastaviť čo i len na chvílu, zamyslieť sa, mať vzácnu moc vnímať, chápať. Želajme si všetci spolu, aby nielen adventné obdobie a blížiace vianočné sviatky vniesli medzi nás všetkých pokoj na duši, vzájomné porozumenie, lásku a zdravie. Želajme si úprimnú ľudskosť.

    Pekné a pokojné dni všetkým...

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS    

  • Mikuláš v LVS

    5. december 2022

    5. decembra 2022 podvečer do kaštieľa zavítala vzácna návšteva. Deti s dospelými s napätím očakávali príchod "Mikuláša" so svojimi anjelmi. Akoby to bolo, keby buchotom neprišiel aj "čert"? Tešili sme sa, nasmiali sme sa, ale aj slzu sme vyhŕkli. "Mikuláš" bol naozaj štedrý a obdaroval všetky deti. Vďaku a úctu k Mikulášovi s jeho pomocníkmi vyjadrili deti krásnymi básňami, piesňami, koledami, ale aj sľubmi. Verme, že sa nám spoločne podarí sľuby splniť. Mikulášovi sa ťažko odchádzalo, lúčili sme sa s ním tancom, spevom a veľkým potleskom.

    Želáme sme si všetci spoločne, aby sme nadchádzajúce obdobie prežívali s vnútornou radosťou, vonkajším úsmevom, so zdravím a láskou.

    Zo srdca ďakujem všetkým "vzácnym ľuďom - priateľom" kaštieľa, že spríjemnili svojimi darmi život detí v kaštieli. Ďakujem osobitne Natálke, Vladkovi, Jurkovi, Radkovi, Emke, Dianke, Editke a Jankovi. ĎAKUJEM.

    PaedDr. Petra Vágová, riaditeľka LVS

    Foto viď. Fotoalbum

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium
    Pri kaštieli 1, 949 01 Nitra
  • 037/7 419 592 (pevná linka)
    0911 952 928 (riaditeľka LVS)
    0911 539 575 (prevádzka LVS)
    0903 559 130 (zákonní zástupcova s deťmi)

Fotogaléria